Monday, April 11, 2011

ORI VS FAKE

          Assalamualaikum & Salam Sejahtera


HAAA boring betul la aku sekarang ni banyak betul la barangan Fake (TIRUAN) ni di pasaran mengapa ini berlaku. Jawapan nya senang aje PERMINTAAN atau demand yer kerana permintaan yang banyak dan pengeluaran nya kurang ataupun mahal maka ramailah yang mengambil kesempatan. Maka berlakulah lambakan barangan tiruan ni.

          Kalau peniaga yang jujur tak apa ni ada sesetengah tu yang ambil kesempatan terhadap pengguna dengan mengatakan barangan ni ori dan menjualnya dengan harga ori. Kalau tak berhati hati kita akan terkena dengan peniaga kejam Kita walaupun tahu mengenai barangan tiruan ni tapi kita kadangkala terlepas pandang contoh Handphone berapa ramai yang benar benar tahu mengenai ORI atau AP kalau ori pun berapa ramai yang tahu Casesing Ori atau telah di tukar, bateri yang ori atau local dan Headset. Kadang kala terdapat peniaga yang rakus dia menukar semua aksesori  handphone ni dengan tiruan dan menjual aksesori yang ditukar kan tadi sebagai barangan  aksesori. sekarang ni ramai pakar tiru dan teknologi canggih




8 comments:

Suhami Ahmad said...

Bahayo kalau duit pun palsu kan...ish, simpang malaikat 44

amry said...

mau nagis wooo kalau dapat duit palsuuu....lagi2 peniaga..sekarang ni teknologi maju,agak sukar juga nak detect duit palsu.kalau guna pengimbas tu harap a jugak kan

Internet Marketing said...

mmm Sekarang ni bukan duit aje yang fake tapi telur dah ada yang fake

Miecyber said...

Memang mereka akan untung tetapi tak berkat daa...


Fakta Menarik Tahun 2011

ShakRoil said...

dunia makin maju.. macam2 buat untuk kaya!

Miecyber said...

Kita pun mesti ada skill untuk mengesan produk FAKE..


Makanan terlarang

Nur Kiasatina ^_^ said...

Hi ! Awesome blog ! Done follow u . I will always support ur blog :D .

http://secret-domokun.blogspot.com/

hasfarin hassan said...

Salam

Jemput ke blog saya ye..

http://doktorsihat.blogspot.com